Не давали дихати: заарештований у Криму журналіст Єсипенко заявив про тортури

19:21 06.04.2021

В окупованому Криму «суд» відхилив скаргу на взяття під варту журналіста Владислава Єсипенка. Українець заявив на засіданні, що стосовно нього чинили тортури – йому надягали на голову пакет і не давали дихати.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 6 квітня 2021 року, у «Верховному суді» Криму відбулося засідання за скаргою на взяття під варту журналіста видання Крим.Реалії Владислава Єсипенка. Українця залишили в СІЗО. Рішення виніс «суддя» Тимур Сльозко», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що під час засідання Владислав Єсипенко відмовився від призначеного адвоката Віолетти Синєглазової. Крім того, журналіст заявив про застосування до нього тортур.

«Він повідомив, що силовики надягали йому на голову пакет і позбавляли можливості дихати для того, щоб добитися визнання вини», – уточнили правозахисники.

У КПГ нагадали, що Віолетта Синєглазова не оскаржувала взяття під варту Єсипенка і не прийшла на засідання «суду» 23 березня.

Така поведінка, вважають правозахисники, ще раз підтвердила той факт, що Віолетта Синєглазова представляє інтереси ФСБ, а не підзахисного.

Як повідомлялось, 10 березня на Ангарському перевалі затримали уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Українця повезли у невідомому напрямку.

12 березня Київський районний «суд» м. Сімферополь взяв його під варту терміном на 2 місяці, до 11 травня. Рішення виніс «суддя» Віктор Крапко. Судове засідання проходило без участі незалежного адвоката, у присутності адвоката за призначенням В. Синєглазової.

Незалежних адвокатів Еміля Курбедінова та Олексія Ладіна, з якими дружина українця Катерина уклала угоди, не пустили до Єсипенка. 

Ще на цю тему