В Криму дороги наводнені військовою технікою – соцмережі / Відео, фото

10:00 05.04.2021

Росія в такому поспіху перекинула війська в окупований Крим, де, як і на російській Кубані, Міноборони РФ зараз проводить «контрольну перевірку військ» Південного військового округу, що військових, передислокованих з російських регіонів, не встигли забезпечити пайком і їм доводиться скуповувати продукти тривалого зберігання в магазинах півострова.

Про це пишуть кримчани в закритих чатах соціальних мереж, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, про такий випадок повідомляє житель окупованої Феодосії, де Міноборони РФ планує переформатувати 56-ю бригаду Повітряно-десантних військ в 56-ї десантно-штурмової полк.

«Вчора і сьогодні центр Феодосії, її продовольчі ринки і магазини, як і навесні 2014 року наводнили зелені чоловічки. Правда тоді вони були без розпізнавальних знаків і нашивок. Забавні в своїх шапках вушанках, бігають скуповують їжу, в тому числі тривалого зберігання, усякі крекери і сухарики. Виїхали вони з Саратова похапцем, тому пайками особовий склад, включаючи офіцерів, не забезпечили. Бачив на власні очі, коли на центральному ринку вони пробували купити продукти за платіжні картки, але їм відмовили, запросивши готівку. Тоді вони кинулися по супермаркетам», – пише феодосієць.

«При мені чоловік питав, чи надовго вони тут, сказали, що зараз на полігоні відпрацьовують з іншими підрозділами злагодженість дій при наступі. Можливо, через місяць повернуться більшість назад, а когось залишать тут у військовій частині, розташованій на зупинці «Маяковський» по вулиці Федько», – додав він.

Інші кримчани вказують на значну кількість російської військової техніки, яку гонять з Росії по Керченському мосту і по недавно запущеній в експлуатацію трасі «Таврида», що перетинає півострів зі сходу на захід. При цьому висловлюється побоювання, що в разі, якщо прибулі до Криму російські військові і техніка будуть використовуватися для наступу на материкову Україну, від вогню у відповідь можуть постраждати і мешканці півострова.

«Дороги «Тавріди» теж наводнені військовою технікою. Все віщує грандіозний шухер … при якому обратка запросто прилетить сюди», – пише користувач соцмережі з Криму.

Передислоковані в Крим військові РФ з Саратова купують продукти в Феодосії Фото з соцмережі

Ще на цю тему