Чорноморський флот Росії почав перевірку сил у Криму – командування

19:15 02.04.2021

Чорноморський флот Росії розпочав «контрольну перевірку» сил, дислокованих у Криму і Краснодарському краї.

Згідно з інформацією, в рамках перевірки заплановані навчання, оцінка якості організації бойової підготовки і злагодженості підрозділів флоту, стану озброєння та військової техніки, повідомляє 2 квітня пресслужба флоту, піше Крим.Реалії.

«За наказом командувача військ ПВО Олександра Дворникова в єдиному тактичному задумі заходів контрольної перевірки батальйонні тактичні групи проведуть навчання спільно з екіпажами кораблів і ескадрильями оперативно-тактичної, морської та армійської авіації. Корабельні групи, підрозділи сухопутних військ, авіація і ППО відпрацюють завдання, як в наступі, так і в обороні», – сказано в повідомленні.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков у п'ятницю заявив, що в разі появи військ США на території України або посилення сил НАТО в сусідніх з нею країнах Росія вживатиме «додаткових заходів».

Таким чином Пєсков відреагував на слова міністра оборони США Ллойда Остіна, який під час телефонної розмови з українським колегою Андрієм Тараном зазначив, що Сполучені Штати готові підтримати Україну в разі ескалації російської агресії.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба раніше повідомив, що нинішня «ескалація з боку Росії є наймасштабнішою за останні роки», а також підкреслив, що зафіксовано системне загострення цією країною ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також у Криму, на тлі «небажання Російської Федерації підтвердити свою відданість режиму припинення вогню».

Цього тижня начальник Генерального штабу Збройних Сил України Руслан Хомчак повідомив, що російські війська, які перекидали до анексованого Криму з Новоросійська і Ставрополя на навчання в березні, продовжують залишатися на півострові. Він також зазначив, що Росія стягує свої війська до кордону з Україною.

Командування ОС ЗСУ 2 квітня повідомило, що українські військові біля Криму тренувалися «облаштовувати мінно-вибухові загородження».

Наприкінці березня повідомлялося, що розрахунки протиповітряної оборони Збройних сил України біля Криму вчилися припиняти спробу проведення повітряної розвідки умовним противником.

Зазначалося, що українські десантники проводили навчання біля адмінкордону Криму з Херсонщиною з метою «вдосконалення здатності своєчасно та адекватно реагувати на військову небезпеку як з повітря, так і з морського узбережжя».

Ще на цю тему