В Криму у березні 7 нових вироків за відмову служити в армії окупантів

11:00 01.04.2021

У березні в окупованому Криму правозахисниками зафіксовано 12 нових кримінальних «справ» за так зване ухилення від служби в російській армії.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«У березні 2021 року Кримська правозахисна група зафіксувала 12 нових кримінальних справ щодо жителів Криму за ст. 328 КК РФ (Ухилення від служби в Збройних силах РФ) і 7 нових вироків, винесених за ст. 328 КК РФ», - йдеться у повідомленні.

З 12-ти кримінальних справ - дві порушено в Ленінському районному «суді» м. Севастополь («судді» Володимир Греков і Андрій Грачов) і по одній - у Бахчисарайському районному «суді» («суддя» Борис Гек), Нижньогірському районному «суді»(«суддя» Марина Бриндя), Центральному районному «суді» м. Сімферополь («суддя» Віктор Можелянський), Кіровському районному «суді» («суддя» Єгор Юр'єв) і Джанкойському міському «суді» («суддя» Олена Ніколаєва).

За даними Кримської правозахисної групи, за весь період окупації півострова порушено і передано в «суди» 201 кримінальну «справу» за ухилення від служби в Збройних силах РФ. У 186-ти «справах» вже винесені вироки, ще 15 - на стадії розгляду.

У КПГ нагадали, що проведення призову жителів окупованих територій до лав армії держави-окупанта, а також пропаганда на території Криму служби в ЗС РФ порушують ст. 51 Четвертої Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни.
 

Ще на цю тему