У Кремлі заговорили про «відновлення» війни в Донбасі

18:41 31.03.2021

Кремль, залишаючи без уваги, що саме через обстріли з російської сторони ситуація в регіоні загострилася, вважає Україну причетною до ескалації на Донбасі.

Про це заявив представник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає ZN.UA, посилаючись на Інтерфакс.

За словами прес-секретаря глави Кремля, останні події можуть стати основою для «відновлення» військових дій в регіоні.

«Ми висловлюємо стурбованість у зв'язку зі зростаючою напруженістю і висловлюємо стурбованість, що так чи інакше українська сторона може піти на провокаційні дії, які приведуть до війни. Звичайно, дуже не хотілося б це побачити», — сказав Дмитро Пєсков.

За даними джерела, коли журналісти запитали його про участь Російської Федерації в бойових діях, він заявив, що мав на увазі «громадянську війну», яка нібито ведеться на Сході України.

Нагадаємо, що сьогодні глава Кремля Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом Франції і канцлером Німеччини, обговоривши конфлікт на Донбасі.

Однак українська сторона участі в розмові не брала.

Експерти вважають, що переговори про Україну без України стали можливі багато в чому через неузгоджену позицію української делегації в ТКГ і Офісу президента щодо так званого франко-німецького плану з врегулювання ситуації в Україні. Фахівці переконані, що саме в цьому полягає план Путіна — вивести Україну з переговорного процесу, показати, що він буде домовлятися тільки з Францією і Німеччиною. І продавлювати свій план реалізації Мінських угод. В тому числі, представляючи Росію не як сторону конфлікту, а як посередника в його врегулюванні.

 

Ще на цю тему