У Криму та на кордоні з Україною помітили скупчення російської артилерії й техніки

17:01 31.03.2021

На території тимчасово окупованого Криму, а також неподалік від Ростова-на-Дону були помічені величезні колони російської військової техніки і артилерії.

Відповідні кадри з'явилися на різних російських Telegram-каналах. Деякими з них поділився і український «Новини Збройних сил». На роликах видно, що Кримським мостом перекидають 2С19 «Мста-С» – російські 152-мм дивізійні самохідні гаубиці і бронетехніку.

Крім Керчі, колону військової техніки країни-агресора помітили й на шосе до Сімферополя.

«Колона просунулася углиб півострова. Далі будемо спостерігати і інформувати», – написали захисники України.

Тим часом у напрямку до Ростову-на-Дону залізницею також рухалися потяги з важким озброєнням.

Нагадаємо, 30 березня головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що Росія наростила кількість військ біля кордонів України, а також на території тимчасово окупованого Криму і окремих районів у Донецькій і Луганській областях.

За його словами, там перебувають 28 батальйонних тактичних груп противника. Їх дислокували у Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території українського півострова.

Водночас він зазначив, що президент України Володимир Зеленський здатен віддати наказ про наступ на Донбасі, але це може загрожувати величезними людськими втратами серед цивільного населення.

Ще на цю тему