У Пентагоні планують провести віртуальні навчання з протидії Росії і Китаю

12:21 31.03.2021

У США готують засекречені віртуальні військові навчання, метою яких буде пропрацювати сценарії реакції американських військових на несподівану агресію з боку Росії і Китаю.

Про це повідомляє CNN.

«Вороги» матимуть вигадані імена, але коли цього літа сотні американських військовослужбовців по всьому світу увійдуть в свої комп'ютери для участі в строго засекреченій військовій грі, стане ясно, на чому буде зосереджено основну увагу в сценаріях - як США повинні реагувати на агресивні дії і несподівані кроки Китаю і Росії», – йдеться в повідомленні.

На даний момент віртуальна військова гра стала головним пріоритетом для голови Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі.

Зазначається, що сценарії, описані в грі цього літа, будуть відображати реальні життєві можливості. Це можуть бути великі кібератаки, наступ Росії в Прибалтиці, подальша мілітаризація Арктики Москвою або Китаєм, граючим м'язами в Південно-Китайському морі, або навіть вторгнення на Тайвань.

27 березня в окупованому Криму відбулося чергове незаконне військове навчання з протимінного і протидиверсійного захисту акваторії з виконанням практичного гранатометання і стрільб в морському полігоні в акваторії Чорного моря.

28 березня від Керчі в сторону Феодосії проїхала колона військової техніки окупантів.

Ще на цю тему