Джеппар обговорила з послом ОАЕ «Кримську платформу»

10:01 31.03.2021

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар обговорила з послом Об'єднаних Арабських Еміратів в Україні Салемом Ахмад Салем Алі Аль-Каабі ситуацію на анексованому півострові та «Кримську платформу».

«Розмова із Послом Об’єднаних Арабських Еміратів в Україні ЙВ Салемом Ахмад Салем Алі Аль-Каабі була присвячена ситуації в Криму та міжнародній ініціативі #Кримська_платформа що має стати діалоговим координаційним майданчиком міжнародних зусиль з деокупаціі українського півострова», – написала Джеппар на своїй сторінці у Facebook, пише Крим.Реалії

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль раніше назвав «Кримську платформу» «ефективним інструментом деокупації» півострова.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов 11 березня заявив про розробку «першого фундаментального документа з часів окупації Кримського півострова Російською Федерацією, що дає чіткі вказівки про те, яким способом ми будемо рухатися у питанні деокупації Криму».

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Росія сприймає стратегію деокупації Криму, ухвалену РНБО України, а також ініціативу «Кримська платформа» як «загрозу» і «посягання на територіальну цілісність Росії».

Раніше вона заявляла, що російська сторона готова брати участь в ініційованій Україною «Кримській платформі», якщо на цьому майданчику обговорюватимуть проблеми півострова – від водопостачання до транспортного сполучення.

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомляв, що міжнародний саміт з «Кримської платформи» відбудеться 23 серпня 2021 року – до 30-річної річниці незалежності України.

Ще на цю тему