Сепаратисти Нагірного Карабаху оголосили російську мову офіційною

«Парламент» невизнаної «Нагірно-Карабаської Республіки» (НКР) схвалив пропозицію зробити російську мову другою офіційною (разом з вірменською) мовою цього сепаратистського регіону.

Як повідомляє Радіо Свобода, поправки до регіональних законів про мову ухвалені більшістю голосів: 27 — «за» і два «проти».

У «законопроєкті» йдеться, що надання російській мові офіційного статусу поглибить історію «культурних, військових і економічних зв'язків» Нагірного Карабаху з Росією.

Три з п'яти політичних партій, представлених у «законодавчому органі» регіону, запропонували цей захід минулого місяця, стверджуючи, що він полегшить спілкування з російськими солдатами та гуманітарними працівниками, дислокованими у Нагірному Карабасі після вірмено-азербайджанської війни, що спалахнула минулої осені.

Нагадаємо, під час осінньої військової кампанії Азербайджану вдалося повернути сім районів навколо Нагірного Карабаху, а також встановити контроль над 40% території НКР. На іншу частину Нагірного Карабаху були введені російські «миротворці», які зберегли там владу сепаратистів.

Ще на цю тему