У Міноборони РФ повідомили про виведення десантників з Білорусі після навчань

12:15 29.03.2021

Близько 90 російських десантників повернулися з Білорусі в Псков після навчань, повідомили в Міноборони РФ у неділю.

«Сьогодні особовий склад посиленої парашутно-десантної роти Псковського гвардійського десантно-штурмового з'єднання Повітряно-десантних військ прибув на залізничну станцію міста Псков», – йдеться в повідомленні.

За даними військового відомства, всього в навчанні було задіяно понад 400 військовослужбовців, близько 100 одиниць бойової та спеціальної техніки Вітебського окремого гвардійського повітряно-десантного з'єднання Сил спеціальних операцій і близько 90 військовослужбовців десантно-штурмового полку Псковської дивізії ПДВ.

5 березня військове відомство РФ повідомило, що міністри оборони РФ і Білорусі Сергій Шойгу і Віктор Хренін домовилися про створення трьох навчальних центрів для спільної підготовки військовослужбовців, один із центрів базуватиметься в Білорусі.

Ці центри будуть дислоковані в Нижегородській і Калінінградській областях РФ, а також у Гродненській області Білорусі, йшлося в повідомленні Міноборони РФ.

10-16 вересня 2021 року РФ і Білорусь планують провести стратегічне навчання «Захід-2021», маневри пройдуть на території двох країн, повідомило Міноборони Білорусі 18 січня. До основи навчань «покладено один із варіантів поетапної ескалації військово-політичної обстановки навколо умовних країн».

У вересні 2020 року РФ направила в Білорусь на навчання «Нерушимое братство - 2020» три батальйони десантників.

Маневри, до яких РФ привернула стратегічні бомбардувальники Ту-160 і дальні бомбардувальники Ту-22М3, відбулися на тлі багатотисячних акцій протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня.

Переможцем виборів оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, білоруська опозиція не визнала оголошені владою підсумки виборів.

Ще на цю тему