ЄС не визнає указу Путіна про заборону володіти землею в окупованому Криму

18:20 26.03.2021

Євросоюз не визнає указу президента РФ Путіна про заборону негромадянам РФ володіти земельними ділянками в окупованому Криму.

Про це заявила делегація ЄС при ОБСЄ під час засідання Постійної ради Організації 25 березня, передає Укрінформ.

«Ми шкодуємо з приводу того, що 20 березня 2021 року набув чинності указ президента Росії про віднесення більшості території незаконно анексованих Криму та міста Севастополя до списку прикордонних територій Російської Федерації, на яких негромадянам РФ забороняється володіти землею», - йдеться у заяві.

Зазначається, що Європейський Союз не визнає цього указу, який є порушенням міжнародного гуманітарного права.

«Цей указ та нав’язування російського громадянства є черговою спробою примусової інтеграції незаконно анексованого півострова до Росії», - заявили у ЄС.

У Євросоюзі вказали на те, що у 2020 році підконтрольні РФ суди на окупованому півострові видали накази про депортацію щонайменше 105 громадян України на підставі того, що вони не мають російських паспортів.

«Європейський Союз залишатиметься відданим повному впровадженню своєї політики невизнання, в тому числі шляхом обмежувальних заходів», - йдеться у заяві.

Як повідомлялось, 20 березня набув чинності указ президента РФ про заборону володіти землею в окупованому Криму «іноземним громадянам». Обмеження, зокрема, запроваджено в Євпаторії, Керчі, Ялті, Судаку. Під заборону не потрапили землі в Сімферополі, Джанкої, Красноперекопську, Білогірському, Красногвардійському та Первомайському районах.

Станом на квітень 2020 року понад 11 тисяч ділянок, які підпадають під його дію, належали «іноземцям», більшість з яких - громадяни України.

Ще на цю тему