У Криму почали збирати гроші для оплати штрафу Енверу Топчі 

16:20 26.03.2021

Кримськотатарські активісти почали збір 10-рублевих монет для оплати штрафу, призначеного 25 березня судом у Криму Енверу Топчі у «справі про неінформування».

Як повідомили в об'єднанні «Кримська солідарність», підтримати Топчі до будівлі підконтрольного Росії Совєтського райсуду у четвер прийшли приблизно 40 осіб, пише Крим.Реалії.

«Лише біля будівлі суду активістам вдалося зібрати 8 тисяч рублів на знак солідарності з Енвером Топчі», – йдеться в повідомленні.

Нагадаєм, у четвер, 25 березня, підконтрольний Росії Совєтський районний суд призначив Топчі, обвинуваченому в неінформування за статтею 205.6 Кримінального кодексу Росії, штраф у розмірі 40 тисяч рублів.

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що сторона захисту має намір оскаржити цей вирок.

31 серпня 2020 року російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар у Судаку, Совєтському і Нижньогірському районах – у Енвера Топчі, Айдера Аблякімова, Рідвана Умерова та Айдера Кадирова.

Щодо чотирьох кримчан порушили справу за статтею 205.6 КК Росії (неповідомлення про злочин). Її санкція передбачає до 100 тис. рублів штрафу, або до одного року примусових робіт, або позбавлення волі на той самий термін.

Фігурантам, зокрема, інкримінують неповідомлення в правоохоронні органи про листування в соцмережі з Уміджоном Дадажоновим, який, як повідомляють у ФСБ, «брав участь у діяльності організації ІДІЛ», визнаної терористичною на території Росії.

Прокуратура і поліція АР Крим почали кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у будинках кримськотатарських активістів. У Представництві Президента України в АР Крим засудили обшуки російських силовиків у будинках кримських татар.
 

Ще на цю тему