Через заблокований Суецький канал зупинився похід кораблів Росії

15:41 25.03.2021

Через заблокований Суецький канал зупинився похід кораблів Росії – корвету «Стойкий» та середнього танкеру «Кола» Балтійського флоту ВМФ Росії.

Про це повідомляє Мілітарний.

Декілька діб тому ця група кораблів потрапила в інший інцидент, 23 березня суховантаж Ark Royal йшов під прапором Барбадоса та зачепив кормову частину російського танкеру.

19 березня обидва кораблі зайшли до Судану, де створюється пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії.

Геолокація середнього танкеру «Кола» у Суецькому каналі 25 березня 2021 року


Російські військові тоді заявили, що зіткнення відбулось через поручення правил судноплавства з боку цивільного судна.

«В результаті події ніхто з екіпажу танкера не постраждав, розливу палива немає. Танкер «Кола» допомогу не потребує та продовжує рух по плану переходу», – йшлося у офіційному повідомленні.

Через заблокований Суецький канал зупинився похід кораблів Росії. Супутниковий знімок розташування російських військових кораблів у Суецькому каналі

У похід кораблі вийшли з Балтійську у Калінінградській області 16 грудня 2020 року, за цей час вже двічі поповнювали свої запаси в Омані – одного разу у лютому, та ще одного разу у березні.

15 та 16 лютого корвет та танкер взяли участь у спільних російсько-іранських військово-морських навчаннях в Оманській затоці та північно-західній частині Індійського океану.

Нагадаємо, що контейнеровоз Ever Given водотоннажністю понад 200 тис. тонн 23 березня сів на мілину і заблокував рух у Суецькому каналі.

Контейнеровоз Ever Given у Суецькому каналі Фото: Reuters

Тайванська компанія Evergreen Marine, яка зафрахтувала контейнеровоз, заявила, що це сталося через відхилення від курсу, який спричинив сильний вітер.

Хоча до рятувальної операції і залучено вісім буксирів, спроби повернути судно паралельно берега поки не вдалися.

У середу 24 березня адміністрація Суецького каналу повідомила, що рятувальні роботи можуть тривати не менше двох днів.

Через це з обох сторін каналу у Червоному та Середземному морях накопичилось понад 150 суден з вантажем на десятки мільярдів доларів.



 

Ще на цю тему