Росія — загроза безпеки Європи: Британія посилює присутність у Чорному морі

14:41 23.03.2021

У рамках модернізації Збройних сил Британія планує активізувати свою присутність в Арктиці та на Балканах, а також у Балтійському, Середземному і Чорному морях.

Про це йдеться в плані реформування британських Збройних сил.

Ми розширимо нашу присутність у Чорноморському регіоні, на Крайній Півночі, на Балтиці та в Західних Балканах (де ми реалізуємо нову регіональну ініціативу з підготовки військ союзників). Присутність буде побудована в рамках багатосторонніх груп, — зазначено в документі.

Зазначається, що Сполучене Королівство має намір діяти активніше у згаданих регіонах. У зв'язку з цим буде зміцнено співпрацю з Болгарією, Грецією, Румунією, Туреччиною та Україною в забезпеченні «свободи навігації та безпеки» у Чорному морі.

Великі інвестиції в нове покоління фрегатів протичовнової оборони і поліпшення оперативної сумісності з силами союзників, включаючи США, Францію, Норвегію та Нідерланди, гарантують, що Сполучене Королівство збереже свою історичну роль, — йдеться в плані.

Нагадаємо, тиждень тому Британія представила Комплексний огляд питань безпеки, оборони і зовнішньої політики країни, розрахований на період до 2030 року. У документі найбільш актуальною загрозою безпеки Європи названа Росія.

Ще на цю тему