Лавров заявив про відсутність відносин між Росією і ЄС

12:41 23.03.2021

Очільник Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про відсутність у Росії відносин з Євросоюзом, звинувативши в цьому Брюссель.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на пресконференцію Лаврова в Китаї.

«Європа ці відносини розірвала, просто зруйнувавши всі механізми, які створювалися багато років, і у нас залишилися тільки партнери окремі європейські країни, які хочуть своїми національними інтересами керуватися, то, напевно, об'єктивно це веде до того, що наші відносини з Китаєм розвиваються швидше, ніж те, що залишилося від відносин з європейськими країнами», – сказав Лавров.

На його думку, з Євросоюзом як з організацією відносин немає, оскільки «вся інфраструктура цих відносин знищена односторонніми рішеннями Брюсселя». Лавров трактує заклик США, Європи і Заходу до Росії дотримуватися міжнародного законодавства і запровадження за його невиконання санкцій як «кроки з нав'язування всім іншим своїх правил, які, вони вважають, мусять ґрунтуватися на світопорядку».

Як повідомлялося, Євросоюз, США й інші країни ввели санкції проти РФ після окупації українського Криму й агресії на Донбасі.

Ще на цю тему