У Криму не спостерігається істотного збільшення припливу в водосховища

18:40 22.03.2021

В окупованому Криму не спостерігається істотного збільшення припливу в водосховища півострова. Обсяг води, що надішла, не перевищує добовий відбір з водойм.

Про це 22 березня повідомив директор підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов на нараді щодо ситуації з водопостачанням Криму, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію засідання.

«Щодо притоків у водосховища поки хвалитися нічим. Очікуємо, що вони зміняться, але на сьогодні вони не на багато перевищують добовий відбір», – сказав Баженов.

При цьому в ході засідання так званий «глава Криму» Сергій Аксенов оголосив, що з наступного тижня щотижневих публічних засідань оперативного штабу з проблем водопостачання Криму більше не буде.

«З наступного понеділка, 29 березня, нарада буде переведена в формат короткого брифінгу. При цьому на засіданні «Совміну» буде озвучуватися детальна інформація щодо ситуації з водопостачанням», – сказав Аксенов.

Він уточнив, що оперативний штаб і всі служби працюватимуть в колишньому режимі.

Як повідомлялося, 8 лютого директор підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов повідомив, що в Криму продовжують знижуватися запаси води у водосховищах півострова.

9 березня так званий «глава Криму» Сергій Аксенов доручив розробити детальний план забезпечення водою населених пунктів окупованого півострова під час курортного сезону в умовах дефіциту водних ресурсів. При цьому необхідно «виходити з гіршої ситуації».

Ще на цю тему