Суд РФ долучає до «алуштинської справи» книги, які не мають стосунку до тероризму - адвокат

11:15 22.03.2021

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону долучив до матеріалів справи вилучені у фігурантів алуштинської «справи Хізб ут-Тахрір» книги та брошури, що нібито доводять причетність до тероризму їхніх власників.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Я не розумію, в якій мірі це доводить провину мого підзахисного, слідчий просто долучив до справи все вилучене», - заявив у суді адвокат Сіяр Паніч, який представляв інтереси Руслана Месутова.

Обвинувачений Ельдар Кантіміров, який виступив у суді, зазначив, що заборона на книги, дозволені в усьому світі, свідчить про ісламофобію в РФ.

«Як би Російська Федерація не заперечувала ісламофобію, але заборона цих книг фактично нею і є. Забороняються молитви, праці великих вчених. Вони дозволені в усьому світі, немає жодного слова, що вказує на тероризм. Росія має відійти від практики ісламофобії», - заявив Кантіміров, книги якого також були долучені до матеріалів «справи», як доказ «тероризму».

Таким чином, повідомляє «Кримська солідарність», звинувачення завершило «дослідження речових доказів».

На наступному засіданні, яке відбудеться 23 березня, планують розпочати допит свідків звинувачення.

Як повідомлялося, 10 червня 2019 року в Алушті були затримані Руслан Нагаєв та Ельдар Кантіміров, в селі Малий Маяк - Руслан Месут, в селі Ізобільне - Ленур Халілов

Халілову і Месутову було інкриміновано ч.1 ст.205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації). Кантімірова та Нагаєва звинуватили за ч.2 ст.205.5 КК РФ (участь у діяльності терористичної організації). Пізніше всім фігурантам інкримінували ч.1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ (Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою), яка передбачає до 10 років позбавлення волі.
 

Ще на цю тему