МЗС відреагувало на указ Путіна про позбавлення українців права власності на землю в Криму

09:45 22.03.2021

Позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму буде у фокусі уваги Кримської платформи та її інавгураційного саміту цьогоріч.

Про це йдеться у наданому Укрінформу коментарі речника МЗС Олега Ніколенка.

«Заборона володіти землею в більшості районів Криму йде в руслі російської політики утисків, дискримінації та витіснення громадян України з тимчасово окупованого півострова. В найгірших традиціях своїх історичних попередників керівництво Росії фактично продовжує зросійщувати Крим», - наголосив Ніколенко.

За його словами, указ президента РФ № 201 юридично нікчемний і не матиме правових наслідків для України. Після відновлення суверенітету нашої держави в Криму порушені права законних власників на земельні ділянки будуть відновлені.

«Росія вкотре демонструє зухвале нехтування основоположними нормами і принципами права, зокрема й міжнародного. Такі дії не залишаться без належної оцінки міжнародної спільноти. Позбавлення українців права власності на земельні ділянки в Криму буде у фокусі уваги Кримської платформи та її інавгураційного саміту цьогоріч»,- наголосив речник МЗС.

Нагадаэм, у анексованому Криму з 20 березня почав діяти указ президента Росії Володимира Путіна про заборону володіти землею іноземним громадянам.
 

Ще на цю тему