Навчання ВДВ: Росія перекинула до Криму сотні військових, літаки та бойові машини

19:30 19.03.2021

В межах масштабних командно-штабних навчань на територію Криму з Росії перекинули 350 військовослужбовців, бойові машини, літаки Іл-76МД військово-транспортної авіації російських військово-космічних сил.

Вказується, що навчання проходили на кримському полігоні «Опук», повідомляється 19 березня на сайті Міноборони Росії..

«Завантаження в літаки пройшла таємно рано вранці на аеродромі «Кіровське» в Криму. Розвідку об'єкта умовного противника вів розрахунок БПЛА «Орлан-10», що передавав розвідувальні дані на монітори пункту управління в режимі реального часу. Потім на майданчик приземлення був десантований посилений парашутно-десантний батальйон і бойова техніка», – сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією, російські військові також виконували стрільби з автоматів, кулеметів і гранатометів.

«Відповідно до задуму навчання, посилений парашутно-десантний батальйон гвардійського десантно-штурмового Кавказького казачого полку, здійснивши переліт сімома літаками Іл-76МД, десантувався на майданчик приземлення «Охчі-Оба» в Криму з завданням захопити польовий аеродром, утримуваний незаконними збройними формуваннями, тим самим забезпечивши посадку літаків з головними силами полку», – цитує пресслужба командира гвардійського десантно-штурмового Кавказького казачого полку гвардії підполковника Костянтина Зізевського.

Всього в навчаннях, за даними командування, задіяно понад 2000 військовослужбовців та 500 одиниць бойової і спеціальної техніки, сім літаків Іл-76МД військово-транспортної авіації, а також літаки та вертольоти штурмової і армійської авіації.

У Міноборони Росії раніше повідомляли про масштабні командно-штабні навчання ВДВ у Криму, які стартували на полігоні «Опук» 16 березня.

Раніше командувач об'єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомляв, що у березні українські десантники проведуть навчання біля адмінкордону з метою «вдосконалення здатності своєчасно і адекватно реагувати на військову небезпеку як з повітря, так і з морського узбережжя».

Минулого року в ЗСУ повідомляли, що на Херсонщині посилили відеоспостереження за російськими військовими в Криму.

Ще на цю тему