У Росії ліквідують юрособи «МиГ» та «Сухой»

16:45 19.03.2021

У Росії ліквідують юрособи авіабудівних компанії «МиГ» та «Сухой».

Про це пише російський РБК.

Керівництво «Ростех» за результатами наради з керівництво «Объединенной авиастроительной корпорации» вирішило припинити існування цих компаній.

Компанії планується об’єднати в «Корпоративный центр самолетостроения» з розташуванням у Москві.

В його підпорядкування планують передати й інші російські авіабудівні компанії – «Туполев», «Ильюшин» та «Иркут».

«Ростех» хоче створити «Единый инженерно-конструкторский центр ОАК» для об’єднання в собі всіх авіаційно-конструкторських бюро.

У результаті реорганізації за об’єднання заплановано скоротити апарат управління всіх компаній до менше тисячі осіб, у той же час під скорочення потраплять близько 5 тисяч управлінських посад.

У «Ростех» стверджують, що скорочення не стосуватимуться конструкторського блоку.

Ідею об’єднати компанії «МиГ» та «Сухой» вперше озвучили у 2017 році, у лютому 2020 року ці плани підтвердили на офіційному рівні.

Новостворений дивізіон військової авіації ОАК займатиметься розробкою та виробництвом всієї російської бойової авіації. Також новостворений підрозділ буде займатися просуванням та продажем всієї лінійки бойових літаків на зовнішні ринки.

Зараз компанія «Сухой» серійно виготовляє бойові літаки Су-30, Су-34 та Су-35, а також проводить роботи з розробки та підготовки до серійного виробництва багатоцільового літака 5-го покоління Су-57 (ПАК ФА).

Російська літакобудівна корпорація «МиГ» входить до складу Об’єднаної авіабудівної корпорації (ОАК), займається розробкою та виробництвом винищувачів МіГ-29 та МіГ-35.



 

Ще на цю тему