ЄС заморозив плани щодо розширення санкцій проти Туреччини - ЗМІ

08:45 19.03.2021

Європейський союз заморозив плани ввести санкції проти високопосадовців турецької державної нафтогазової компанії TPAO, які планувалося ввести за активність з видобутку газу в спірних водах східного Середземномор'я.

Про це повідомляє Journal Pioneer, посилаючись на чотирьох неназваних дипломатів.

Зазначається, що в грудні лідери ЄС запропонували застосувати проти турецьких чиновників санкції у вигляді заморозки активів і заборон на в'їзд, хоча конкретні прізвища названі не були. Очікувалося, що питання санкцій обговорять на саміті 25-26 березня.

Минулий рік був складним у відносинах між країнами ЄС і Анкарою. Президент Туреччини Ердоган публічно висловлював надію, що протести у Франції призведуть до відставки президента Макрона. Туреччина також почала конфліктувати з Грецією з приводу видобутку енергоресурсів у спірних водах.

Однак цього року Ердоган пом'якшив тон своїх заяв, а канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за більш м'який підхід. Крім того, Туреччина вперше за 5 років провела прямі переговори з Грецією. Все це допомогло розрядити ситуацію. Нова адміністрація Байдена також закликала Брюссель почекати з санкціями.

За словами дипломатів, в результаті робота над санкціями була заморожена.

 

Ще на цю тему