Російського посла у США викликали до Москви після заяви Байдена 

11:40 18.03.2021

Посол Росії у Вашингтоні Анатолій Антонов запрошений у Москву на консультації з метою проаналізувати, «що робити і куди рухатися в контексті відносин з США».

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в поясненні офіційного представника МЗС РФ Марії Захарової.

«Нова американська Адміністрація перебуває при владі майже два місяці, не за горами символічний рубіж у 100 днів ... Для нас же головне - визначити, якими можуть бути шляхи виправлення російсько-американських зв'язків, які перебувають у важкому стані , заведених Вашингтоном останніми роками по суті справи в глухий кут. Ми зацікавлені в тому, щоб не допустити їхньої необоротної деградації, якщо американці усвідомлюють пов'язані з цим ризики», - йдеться у заяві.

Напередодні президент США Джо Байден у телеінтерв'ю заявив, що президент Путін «заплатить ціну», якщо буде встановлено, що Москва втручалася в американські вибори 2020 року. Також на запитання інтерв'юера Байден підтвердив, що вважає Путіна «вбивцею».

Як повідомляло вмдання, напередодні Офіс директора Національної розвідки США опублікував звіт, де було зазначено, що американська розвідка вказала на конкретні дії президента РФ Володимира Путіна, який через українського депутата Андрія Деркача намагався дискредитувати Джо Байдена на виборах у США і посприяти перемозі Дональда Трампа.

Пізніше ЗМІ повідомили, що адміністрація Байдена готує пакет санкцій мінімум проти трьох іноземних держав, які намагаються втрутитися у вибори президента і частини Конгресу Сполучених Штатів торік.
 

Ще на цю тему