У Грузії запевнили, що не планують купувати російську вакцину

19:15 17.03.2021

Органи охорони здоров’я Грузії не планують закуповувати російську вакцину від коронавірусу «Спутник V». 

Як повідомляє Європейська правда з посиланням на Эхо Кавказа, про це сказав керівник Національного центру з контролю захворювань і громадського здоров’я Аміран Гамкрелізде. 

«Це дуже чутливе питання, і явно не лише медичне, а й політичне… Виходячи з ситуації на цьому етапі, це питання не розглядається, а аналогом вакцини «Спутник V» є AstraZeneca, яка вже надійшла в країну», – сказав Гамкрелідзе.

Він зазначив, що Грузія використовуватиме лише ті вакцини, які отримають авторизацію Всесвітньої організації охорони здоров’я. 

«У російської вакцини такої авторизації немає. Тому ми налаштовані скептично і не розглядаємо ввезення «Спутника», – додав Гамкрелідзе. 

Водночас, інша представниця відомства Хатуна Захашвілі припустила, що у майбутньому російська вакцина може отримати авторизацію ВООЗ, або ж її привезуть в країну приватні компанії.

Раніше міністерка охорони здоров’я Катерина Тікарадзе повідомила, що Грузія замовила 100 тисяч доз вакцини від коронавірусу китайського виробника Sinopharm, не уточнивши, коли вакцина може прибути до Грузії.

В середині січня вона запевняла, що Грузія «категорично не розглядає» такої закупівлі.

Ще на цю тему