Резніков - про воду для Криму: Погрози Росії подати позови викликають сміх 

11:00 16.03.2021

Погрози Росії подати міжнародні позови щодо призупинення Україною водопостачання Криму після перекриття Північно-Кримського каналу викликають сміх. Україна постачатиме воду до Криму тільки після деокупації півострова.

Як передає Укрінформ, про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, відповідаючи на запитання журналістів, чи боїться Україна позову з боку РФ щодо призупинення водопостачання Криму.

«Я, як юрист, який все життя практикує право, я просто регочу, це смішно. Я хочу зауважити тим товаришам, які озвучують ідею, що вони судитимуться з Україною - Wellcome! Тільки я хочу нагадати, що відповідно до Женевської конвенції, написаної багато десятиліть тому, окупант несе відповідальність за мирне цивільне населення на території, яку він окупував. З усіх питань, включаючи водозабезпечення, вони відповідають перед мирним населенням за нормами міжнародного права», - підкреслив Резніков.

Від також додав, що Україна неодноразово чітко озвучувала свою позицію щодо цього питання.

«Офіційна позиція України наступна: вода в Крим і в Севастополь з материкової частини вільної України поставлятиметься обов'язково після повної деокупації півострова», - заявив віцепрем'єр.

Як повідомлялося раніше, 10 березня глава підконтрольного Кремлю «парламенту» Криму Володимир Констянтинов заявив, що російська влада готується подати щодо України позов «через шкоду, заподіяну півострову водною блокадою» після перекриття Північно-Кримського каналу.
 

Ще на цю тему