У Грузії почалася вакцинація від коронавірусу

14:41 15.03.2021

У Грузії в 29 медустановах відсьогодні почалася кампанія з вакцинації жителів від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Кавказький вузол.

Перше щеплення вакциною AstraZeneca отримала одна з медпрацівниць.

Лікарі вакцинуються добровільно, всього вакцинації підлягають 54 тисячі медпрацівників. Вакцинацію планується проводити в 82 медустановах, йдеться у публікації.

Після лікарів щеплення отримають літні жителі, зокрема йдеться про постояльців будинків для літніх людей. Також будуть вакциновані співробітники персоналу з догляду за ними. Третій етап вакцинації торкнеться жителів старше 75 років, повідомило видання.

Заступник керівника Національного центру з контролю захворювань Паата Імнадзе був вакцинований від коронавірусу вакциною Astrazeneca в прямому ефірі. Імнадзе зробили щеплення в Тбіліській інфекційній лікарні, повідомляє Перший канал Грузії.

Як повідомлялося, 13 березня Грузія отримала першу партію вакцини Astrazeneca - 43 200 доз. Вакцина від коронавірусу призначена в першу чергу для медичних працівників, а потім і для інших людей з групи ризику.

Водночас вже відомо, що найближчим часом до 43 200 доз вакцини Astrazeneca додасться вакцина Pfizer, яку Грузія отримає протягом тижня з 22 березня для вакцинації 14 500 осіб.

МОЗ Грузії кілька разів переносило терміни ввезення вакцин. Спочатку планувалося, що це станеться в середині лютого, а 2 березня заступник міністра охорони здоров'я Тамар Габунія заявила, що вакцини прибудуть до Грузії у кінці березня.

Ще на цю тему