Коронавірус в Криму: збільшення летальних випадків, «обурення» Аксьонова і «гойдалки» у показниках

08:01 15.03.2021

В окупованому Криму знову занижується статистика щодо поширення коронавірусу. Так, за останні сім днів окупанти оголосили, що загалом виявлено всього 437 нових випадки захворювання на COVID-19.

Про це заявив на «засіданні щодо поширення COVID-19» окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов.

Він також повідомив, що кримчани скаржаться на брак виїзних бригад для вакцинації російською сумнівною рідиною «Спутніком V».

«Весь Крим не забезпечен виїзними бригадами. Люди знову говорять, що треба кудись їхати по вакцину. Необхідно позначати, де знаходяться пункти вакцинації. У кожному районі, в кожному населеному пункті», — сказав Аксьонов.

На тій же нараді «глава кримського відділення Росспоживнагляду» Криму Наталя Пеньковська повідомляє інші дані.

Вона зазначила, що кількість летальних випадків в Криму цього тижня зросла у порівнянні з попереднім. Загальна кількість смертей серед хворих становить 990 осіб.

«За тиждень зафіксовано 36 летальних випадків — на попередньому їх було 34. З числа випадків, що закінчилися летальним результатом, 85% — особи у віці 65+. Строки звернення за медичною допомогою у цій категорії у 86% — пізніше двох діб від моменту захворювання. Раніше цей показник був вище 91%. І за останній тиждень погіршився показник летальних випадків від моменту госпіталізації до трьох діб», — розповіла Пеньковська.

Окрім того, за її словами, залишається низьким показник тестування населення окупованого Криму: 135,1 на 100 тисяч населення, при тому, що індикативний показник — 200 чоловік на 100 тисяч населення.

Пеньковська закликала Аксьонова дати «доручення зі збільшення тестування».

Вона також повідомила, що у Євпаторії, Білогірському, Бахчисарайському і Красноперекопському районах Криму спостерігається «значне підвищення» рівня захворюваності на коронавірус.

«Рівень захворюваності у порівнянні з минулим тижнем у Євпаторії зріс утричі, у Білогірському районі — на 57%, у Красноперекопському районі — на 35%, у Бахчисарайському районі — на 34%», — заявила Пеньковська.

Вона додала, що при цьому кількість регіонів, де рівень захворюваності COVID-19 вище середнього по Криму, за тиждень збільшилася з п'яти до восьми.

«У таких регіонах, як Нижньогірський район і Радянський, показник захворюваності вище середньореспубліканського і становить 61,4 і 57,5 ​​на 100 тисяч населення відповідно. Тобто показник вище практично у 2,5 рази», — сказала Пеньковська.

Вона також повідомила, що у Красноперекопському районі показник захворюваності вище середнього по Криму в 1,9 рази. А в Армянську, Ялті та Бахчисарайському районі рівень захворюваності вище у півтора рази, у Кіровському районі — на 10%.

Ще на цю тему