Євросоюз вкотре закликав РФ негайно звільнити усіх кримських політв’язнів

13:00 12.03.2021

Європейський союз закликає Росію негайно звільнити усіх незаконно затриманих та засуджених громадян України в тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, відповідна заява була виголошена під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 11 березня.

«Ми закликаємо до негайного звільнення усіх жінок і чоловіків, які були затримані на незаконно анексованому українському Кримському півострові та засуджені з порушенням міжнародного права, у тому числі осіб кримськотатарського походження», - заявили у делегації ЄС.

У Європейському Союзі нагадали про свою «непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України у межах її міжнародно визнаних кордонів» та закликали Росію діяти аналогічним чином.

«Ми рішуче засуджуємо грубе порушення українського суверенітету та територіальної цілісності актами агресії з боку збройних сил Росії з лютого 2014 року та незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя до Російської Федерації, що ми не визнаємо. Європейський Союз залишатиметься відданим повній імплементації своєї політики невизнання, у тому числі шляхом обмежувальних заходів», - зазначається у заяві.

У 7-му річницю загибелі першої жертви російських окупантів в Криму - кримськотатарського активіста Решата Аметова - делегація Сполучених Штатів в ОБСЄ закликала російську окупаційну владу в Криму притягти до відповідальності винних у цьому та інших випадках позасудових вбивств.
 

Ще на цю тему