Росія не виконала жодної рекомендації щодо прав людини у Криму – ООН

16:21 11.03.2021

Російська Федерація держава-окупант повністю не виконала жодної рекомендації щодо поліпшення ситуації з правами людини в Криму, наданої у попередніх періодичних і тематичних доповідях Моніторингової місії ООН з прав людини.

Про це розповіла голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер під час презентації 31-ї доповіді про ситуацію з правами людини в країні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона поінформувала, що з моменту створення Місії в Україні Управління Верховного комісара з прав людини випустило 31 періодичну і 8 тематичних доповідей, в яких містяться «конкретні практично здійсненні і засновані на фактах» рекомендації щодо поліпшення ситуації з правами людини в Україні.

«Після нашої першої оцінки у вересні 2020 року ми дійшли висновку, що уряд України повністю виконав 12 відсотків з рекомендацій УВКПЛ, наданих у попередніх періодичних і тематичних доповідях по Україні і частково виконав 57 відсотків з них. 31 відсоток залишається невиконаним. Цей прогрес вселяє оптимізм», – сказала Богнер.

Водночас, зазначила вона, самопроголошені «республіки» повністю виконали 3 відсотки рекомендацій і частково виконали 19 відсотків, а 78 відсотків залишаються невиконаними.

«Російська Федерація як окупаційна держава у Криму повністю не виконала жодної з оцінюваних рекомендацій і частково виконала 3 відсотки, тобто 97 відсотків рекомендацій залишаються невиконаними», – констатувала голова Моніторингової місії ООН.

Вона закликала всіх носіїв зобов'язань виконати рекомендації, надані Моніторинговою місією з прав людини, і висловила готовність ООН сприяти в цих зусиллях.

31-ша доповідь про права людини в Україні охоплює моніторинг в період з 1 серпня 2020 по 31 січня 2021 року.

Ще на цю тему