На Херсонщині викрили схему переправлення українців до РФ через окупований Крим

18:15 10.03.2021

Правоохоронці за процесуального керівництва прокуратури автономії викрили схему переправлення громадян України до Російської Федерації через окупований Кримський півострів.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

«За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру мешканцю Херсонщини, який незаконно переправляв осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 КК України) в порушення порядку в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію (ч. 1 ст. 332-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що цей громадянин України на своєму легковому авто організував схему незаконного перевезення пасажирів з Херсонської області до РФ.

«Підозрюваний здійснював перевезення через КПВВ «Чаплинка» до території окупованого півострова при цьому усвідомлюючи, що пункти пропуску через державний кордон України в АР Крим – закриті, надалі перевізник прямував по незаконно збудованому Керченському мосту до Краснодарського краю РФ», - розповіли у прокуратурі автономії.

У результаті проведених обшуків за місцем проживання цього громадянина було виявлені докази його злочинної діяльності. Наразі до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Ще на цю тему