У Ялті скоротилася подача води з місцевих джерел «через морозну погоду»

16:45 10.03.2021

Окупаційна влада Ялти повідомляє про зниження подачі води з місцевих джерел через морозну погоду в горах.

«Оскільки заморозки в горах, впав дебіт місцевих джерел. А саме, Хаста-Баш почав видавати 14,2 тисячі кубометрів на добу, Масандрівський водоспад – шість тисяч на добу, Уч-Кош – 3,3 тис. на добу. Загальний обсяг за місцевими джерелами за добу становив 24, 4 тис. кубометрів», – розповів заступник голови окупаційної адміністрації Ялти Володимир Буряк 9 березня на засіданні «оперативного штабу з проблем водопостачання Криму», пише Крим.Реалії.

За його інформацією, запаси Загорського водосховища становлять зараз 4 млн 581 тис кубічних метрів, Щасливеньське – 4 млн 944 тис. кубометрів води.

«Намагаємося із запасів великої води не брати, з ранку перейшли знову на графік подачі води по три години вранці та ввечері. Користуємося місцевими джерелами», – додав Буряк.

На початку березня Ялту перевели на подачу води за графіком, але на час святкових вихідних у зв'язку з 8 березня воду давали цілодобово. Влада Ялти і раніше повідомляла, що до скорочення додаткових джерел водопостачання регіону призвела морозна погода.
 

Ще на цю тему