Албанія отримала від США ще 29 позашляховиків HMMWV Фото

16:30 10.03.2021

Албанія отримала від США ще 29 багатоцільових позашляховиків HMMWV у рамках безоплатної допомоги.

Про це повідомило посольство США у Албанії на сторінці у Twitter, пише Український мілітаний портал.

Транспортні засоби передали як надлишкове майно армії США та вже доставлені у порт Дурресу.

США передають техніку в рамках безоплатної допомоги для підвищення бойової готовності Албанії та сумістності її збройних сил з НАТО.

З оприлюднених посольством США в Тирані фотографіях, видно, що цього разу албанці отримали принаймні 22 машини HMMWV у броньованому варіанті М1151, та щонайменше 3 медичні машини для евакуації поранених.

Загалом, згідно з Угодою підписаною у 2017 році про військову допомогу США, Албанія отримає матеріально-технічну допомогу на суму 12 мільйонів доларів. Збройні сили Албанії мають отримати 248 HMMWV від США зі зберігання як надлишкове майно.

В рамках першого етапу угоди у 2017-у році Албанія отримала 77 броньованих всюдиходів HMMWV М1114 та три перші броньованих машин International MaxxPro, ще 37 було доставлено у 2019 році.

International MaxxPro – бойова машина підвищеної прохідності і підвищеної степені захисту Збройних сил США, що була розроблена на досвіді війни в Афганістані. MaxxPro відноситься до 1 і 2 категорії захисту стандарту STANAG 4569 в залежності від комплектації.

Броньовані HMMWV передані США Албанії Фото: Посольство США у Албанії
 

Ще на цю тему