На турецькі танки Altay ставитимуть корейські двигуни 

12:40 10.03.2021

Турецький виробник бронетехніки BMC досягнув домовленості з двома південнокорейськими компаніями про роботу над силовою установкою для національного танка Altay.

Про це Defense News пише з посиланням на джерела в BMC, передає Український міліарний портал.

Компанія Doosan постачатиме двигуни, а S&T Dynamics – трансмісію.

Неназваний високопосадовець турецького виробника сказав Defense News, що ці угоди є результатом стратегічного порозуміння між компаніями та країнами

Інформацію про «прорив» в питанні домовленостей щодо силової установки з Південної Кореї підтвердив і представник структури, що займається оборонними закупівлями в Анкарі, пише видання.

Очікується, що Altay почнуть комплектувати корейськими двигунами та трансмісіями вже за 18 місяців. До того проходитиме інтеграція та випробування.

Двигун, який планують встановити на Altay це 1500-сильний 4-тактний 12 циліндровий дизельний двигун з водяним охолодженням Doosan Infracore DV27K.

Раніше Туреччина розраховувала на постачання з Німеччини: двигун MTU та трансмісію RENK. Однак від цих планів довелося відмовитися через ембарго, яке федеральний уряд ввів на оборонні продажі Анкарі.

Україна теж розглядалася як партнер Туреччини у вирішенні проблеми силової установки Altay. У березні 2017 року було підписано меморандум про постачання двигунів 6ТД3.

Туреччина планує побудувати щонайменше 1000 танків Altay після чого розпочне виробництво версії з безекіпажною баштою. Перші 250 танків побудують у нинішній версії, наступні – вдосконалені.

Контракт на будівництво Altay компанія BMC отримала в 2018 році. Вона перемогла Otokar.

Ще на цю тему