Болгарія скасує тендер на закупівлю бронетехніки на 1,46 млрд євро, бо забракло коштів

20:30 05.03.2021

Міністр оборони Болгарії заявив у п'ятницю, що попросив уряд скасувати тендер на 1,46 млрд євро на придбання 150 броньованих машин, оскільки пропозиції двох учасників, що потрапили в шорт-ліст, значно перевищують передбачуваний бюджет замовлення.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

Міністр Красимир Каракачанов заявив, що попросив державну збройову компанію «Терем» виступити з доповіддю про те, чи можуть болгарські збройові компанії реалізувати проєкт, включаючи монтаж машин та імпорт частини обладнання від іноземних виробників зброї.

У шорт-ліст Болгарії потрапили американська General Dynamics та фінська Patria, уряд почав оцінювати їх пропозиції в жовтні.

Минулого місяця Каракачанов заявив, що обидві заявки перевищили передбачуваний бюджет на 30-50%.

«Я запропонував уряду скасувати процедуру, оскільки дві компанії, які дійшли до фінальної стадії, запропонували ціни, вищі за бюджет, затверджений парламентом», – сказав Каракачанов.

За його словами, наступний уряд, який вступить на посаду після парламентських виборів 4 квітня, зможе вирішити подальшу долю угоди щодо військових закупівель, спрямованої на поліпшення оперативних можливостей балканської країни в рамках НАТО.

Ще на цю тему