МЗС РФ анонсувало санкції проти США у відповідь словами «ми їх скоро порадуємо»

16:21 05.03.2021

МЗС скоро оголосить про заходи у відповідь на нові санкції США, хоча раніше такі кроки робилися непублічно.

Про це повідомила представник МЗС Росії Марія Захарова, пише УНН з посиланням на федеральне агентство ТАСС, яке цитує її заяву в ефірі російського телебачення.

«З огляду на, як вони (США) поводяться зараз, як вони опублікували відразу всі ці списки, я думаю, що ми їх скоро порадуємо. Робота ведеться. Не думайте, що якщо ми про неї не говоримо, то її немає, — сказала вона, відповідаючи на питання про терміни відповіді російської сторони на останні американські санкції, пов’язані з ситуацією навколо Олексія Навального. — З огляду на їхній підхід до того, щоб надати всьому цьому такий феєричний інформаційний вимір, ми їх теж, як у нас люблять говорити, почули, сприйняли».

Захарова зазначила, що раніше російська сторона цілеспрямовано не привертала увагу публіки до заходів у відповідь. «Взагалі-то, раніше ми не розкривали і не надавали такої гласності, не надавали цьому такого публічного виміру як відповідь заходами. Вони ввели якісь стоп-листи, ми ввели стоп-листи і або поінформували їх, або відповіли на їхні запитання. Вони ж розуміють, що потрапляють їхні персоналії в ці стоп-листи», — пояснила офіційний представник МЗС РФ. Вона також вказала, що Росія не чекає чогось для введення заходів у відповідь на санкції США.

Сполучені Штати 2 березня через ситуації навколо Навального ввели санкції проти директора ФСБ Олександра Бортнікова, першого заступника голови адміністрації президента РФ Сергія Кірієнка, генпрокурора РФ Ігоря Краснова і ще чотирьох осіб, а також ряду підприємств і установ, заборонили надання РФ кредитів урядовими фінансовими організаціями та експорт в Росію «будь-якого роду оборонних виробів».

ЄС: 2 березня також ввів нові санкції через ситуацію з Навальним.

Ще на цю тему