«Справа Едема Бекірова»: на суді в Криму допитали чотирьох співробітників ФСБ Росії

09:30 05.03.2021

Центральний районний «суд» оккупированного Сімферополя допитав чотирьох співробітників ФСБ Росії у кримінальній справі відносно кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого судять заочно за звинуваченням у перевезенні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

Про це у Facebook повідомив адвокат Бекsрова Олексій Ладін.

Адвокат уточнив, що суд, зокрема, допитав оперативника ФСБ Вадима Нікітіна, який проводив упізнання Бекірова «за фотографією засекреченим свідком».

«Ніхто з допитаних свідків не знав, що вони їдуть вилучати вибухівку. Це нормально?» – прокоментував допит Ладін.

Адвокат уточнив, що наступне судове засідання призначене на 9 березня, 09:00.

Колишній кримськотатарський політв'язень Едем Бекіров, який перебуває на материковій частині України, вважає незаконним поновлення судових засідань у своїй справі в анексованому Криму.

У п'ятницю, 19 лютого, в підконтрольному Кремлю Центральному районному суді Сімферополя розпочався розгляд по суті кримінальної справи стосовно колишнього політичного в'язня, кримськотатарського активіста Едема Бекірова.

До цього Верховний суд Криму залишив чинним рішення суду попередньої інстанції про оголошення в розшук Едема Бекірова.

14 травня 2020 року російський суд Сімферополя відновив розгляд кримінальної справи стосовно кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Пізніше той же суд ухвалив «примусово доставити» активіста на судове засідання. 22 травня за клопотанням прокурора суддя ухвалив оголосити Бекірова в розшук.

Ще на цю тему