«Росія повинна припинити репресивну окупацію Криму і звільнити всіх українських політв'язнів» – заява США в ОБСЄ

09:01 05.03.2021

Заступниця керівника місії США в ОБСЄ Кортні Австріан під час засідання Постійної ради ОБСЄ 4 березня закликала Росію «припинити репресивну окупацію Криму і звільнити всіх українських політичних в'язнів».

«Сьогодні ми повторюємо заклик ООН до Росії припинити окупацію Криму і вивести свої війська з України. Позиція США зрозуміла: Крим – це Україна. Ми рішуче підтверджуємо нашу підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи її територіальні води. Так само, як ми стояли на боці Естонії, Латвії та Литви в темні десятиліття радянського деспотизму, ми непохитно підтримуємо Україну і відкидаємо анексію Криму Росією», – підкреслила Австріан.

Вона також заявила, що санкції проти Росії за анексію нею Кримського півострова продовжать діяти доти, поки вона не поверне повний контроль Україні над її територією.

Раніше постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк заявив, що знову закликає Росію «відмовитися від незаконної окупації Криму, мілітаризації Чорного та Азовського морів».

16 лютого Верховна Рада України звернулася до міжнародних інституцій із закликом засудити російську анексію Криму і порушення прав людини на півострові.

Ще на цю тему