Прокуратура АРК оголосила про підозру воєнкому за заклик кримчан до лав російської армії

20:40 03.03.2021

Прокуратура АРК оголосила про підозру військовому комісару Сімферопольського району і міста Алушти «у порушенні законів і звичаїв війни, що виразилося в примусі цивільного населення окупованого півострова служити в збройних силах держави - окупанта».

Про це повідомляє УНН з посиланням на Прокуратуру АР Крим та м.Севастополя.

«З початку окупації Кримського півострова, держава-окупант і його окупаційна адміністрація провела 12 незаконних призовних кампаній, в ході яких близько 28 000 кримчан незаконно покликані в її збройні сили», – йдеться у повідомленні.

Військовому комісару оголошено підозру за ч. 1 ст. 438 КК України.

Окрім того, громадяни України, які не бажають проходити службу в ЗС РФ, піддаються кримінальним переслідуванням.

За останні кілька років кількість таких осіб значно збільшилася.

Таким чином, окупаційна влада продовжує реалізовувати політику РФ, спрямовану на зміну демографічного складу населення півострова, оскільки кримчан фактично змушують залишати півострів щоб уникнути незаконного призову на службу в армію держави-окупанта чи кримінальної відповідальності за "ухилення" від такої служби.

Зазначені дії грубо порушують норми міжнародного гуманітарного права і є військовим злочином відповідно до Римського статуту.

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру «военному комиссару города Ялты» за примушення кримчан служити в збройних силах Російської Федерації.

Ще на цю тему