Кожен рік окупації Криму – втрати, які треба буде відновлювати десятиліттями

11:01 03.03.2021

Для кримських татар кожен рік окупації півострова Росією – втрати, які треба буде відновлювати впродовж десятиліть.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на засіданні «круглого столу» в Херсонській ОДА, організованого з нагоди Дня спротиву окупації АР Крим та Севастополя.

«Ми маємо виходити з того, що наслідки (окупації – ред.) для Криму, його екології, історичних пам’яток, вони є дуже тяжкими… Ми будемо їх виправляти століттями», – сказав Чубаров.

За його словами, Україні дуже проблематично укріплюватися і розвиватися як незалежній країні, «коли ти тривало перебуваєш у стані війни». А для кримських татар кожен рік окупації – «це втрати, які потрібно буде виліковувати і відновлювати десятиліттями».

Глава Меджлісу зауважив, що в Україні не всі політики розуміють, що відбувається у Криму з точки зору наслідків для кримськотатарського народу, який після багатьох років депортації повернувся на півострів і облаштувався вже в умовах незалежної Української держави.

«І знову Москва прийшла на нашу землю. І тепер вони роблять усе те, що робили всі попередні роки, коли ми жили на своїй землі. Вони знову і знову нас витісняють», – констатував Чубаров.

Ще на цю тему