Джапарова зустрілася з новим керівником Офісу Ради Європи в Україні

10:01 03.03.2021

Перший заступник глави МЗС Еміне Джапарова на зустрічі з новопризначеним керівником Офісу Ради Європи в Україні Стіном Ньорловим обговорила підвищення ефективності реалізації Плану дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

«Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова 2 березня зустрілася з новопризначеним представником генерального секретаря Ради Європи в Україні, керівником офісу Ради Європи в нашій державі Стіном Ньорловим та керівником Директорату програм Ради Європи Вереною Тейлор», – йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що сторони обговорили шляхи підвищення ефективності реалізації проєктів Плану дій, зокрема тих, що мають на меті подолання наслідків зовнішньої агресії проти України.

Учасники зустрічі наголосили на важливості подальшої ефективної імплементації Плану дій як дієвого практичного інструменту підтримки Радою Європи курсу реформ в Україні у сферах захисту прав людини, верховенства права та розвитку демократичного суспільства.

Як повідомлялося, План дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки – це стратегічний програмний документ, який ставить за мету сприяти зусиллям країни, спрямованим на узгодження законодавства, інституцій та практики з європейськими стандартами у сфері прав людини, верховенства права й демократії, а отже, підтримувати державу у виконанні своїх зобов’язань як члена Ради Європи.

Еміне Джапарова привітала Стіна Ньорлова з початком його діяльності на цій посаді, висловивши впевненість, що Офіс РЄ в Україні продовжуватиме реалізацію проєктів, розроблених спільно з українськими партнерами у рамках Плану дій на 2018-2022 роки.

Як повідомлялося раніше, План дій Ради Європи для України продовжили до кінця 2022 року.

Ще на цю тему