Зневоднення Криму: в Алушті та Ялті обмежують подачу води

19:10 25.02.2021

В окупованому Криму одразу у двох містах повідомили про обмеження подачі води - в Ялті та Алушті.

Сьогодні в Алушті вводиться денне обмеження подачі води, повідомила «глава» міста Галина Огнєва.

«Вода подаватиметься споживачам за графіком з 05.00 до 10.00 і з 17.00 до 22.00. Шановні алуштинці, прошу з розумінням поставитися до необхідності економії ресурсу. Звертаюся до всіх з проханням економити воду. Не залишайте відкритими крани, не робіть запас води у великі ємності, які потім доведеться зливати», — написала вона у Facebook.

Згідно з останніми даними влади Алушти, обсяг Ізобільненського водосховища, з якого забезпечується Алушта, становить 2 млн 800 кубічних метрів (повний обсяг 12 млн. 690 кубічних метрів).

Ситуація в Ялті не краща. Там сьогодні повертаються до старого графіку подачі води — по три години вранці і ввечері, повідомляє водоканал ПБК.

«У зв’язку зменшенням дебіту води місцевих джерел з 25 лютого з 9:00 водопостачання Ялти перекладається на гарантовану подачу води за раніше наданим графіком подачі води, а саме: подача води з 06:00 до 09:00 і з 18:00 до 21:00», — сказано в повідомленні.

Раніше «глава» адміністрації Ялти Яніна Павленко повідомляла, що через заморозки і скорочення запасів природних джерел, в Ялті перевели на погодинний графік подачі води кілька вулиць. З 15 лютого обмежать водопостачання ряду південнобережних селищ. За її словами, якщо в подальшому будуть зменшуватися запаси джерел, на такий же графік переведуть Гурзуф.

У січні Павленко запевняла, що 90% ялтинців отримують воду практично цілодобово, обмеження по подачі води для городян були зняті.

 

Ще на цю тему