Голова Мінреінтеграції України обговорив з головою МЗС Литви ситуацію у Криму

09:41 24.02.2021

Віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков обговорив з головою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом деокупацію Криму і «Кримську платформу».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Зокрема, Олексій Резніков розповів голові МЗС Литви про основні принципи проєкту закону України «Про державну політику перехідного періоду».

«Головним є те, що ми почали національний діалог про те, як і що ми повинні робити як держава після деокупацію Криму й окремих районів Донецької та Луганської областей. Звичайно, питання виборів, амністії і відповідальності, консолідації та інші повинні бути врегульовані окремими законами. Але наша мета визначити все необхідне і визначити напрямки», – сказав Рєзніков.

За його словами понад 160 респондентам відправлена первісна версія проєкту закону, в тому числі з посольствами різних країн.

Крім цього, Олексій Резніков висловив надію на активну участь Литви у міжнародному саміті з деокупації Криму в межах «Кримської платформи».

«Віцепрем'єр-міністр висловив сподівання на подальшу послідовну підтримку Литвою суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах і підтримку щодо збереження санкцій щодо Росії», – додали в міністерстві.

Нагадаємо, глава МЗС України Дмитро Кулеба і його литовський колега Габріелюс Ландсбергіс під час пресконференції в Києві 23 лютого заявили, що Вільнюс і Київ обговорили «Кримську платформу», а також можливість продовження санкцій проти Росії.

Днями посол України в Чехії Євген Перебийніс зазначив, що міжнародний майданчик з деокупації Криму, створення якого ініціює українська влада, покликаний «нагадати світові про окупацію частини території в центрі Європи».

Раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомив, що міжнародний саміт щодо «Кримської платформи» відбудеться 23 серпня 2021 року – до 30-річної річниці незалежності України.

Ще на цю тему