Україна і Грузія обговорили анексію Криму та протистояння російській агресії

13:20 24.02.2021

Україна і Грузія підтвердили готовність продовжувати спільну роботу в протидії російській агресії на регіональному та міжнародному рівнях. 

Як пише Крим.Реалії, про це йшлося під час круглого столу «деокупація України і Грузії: спільні зусилля двох держав, міжнародних організацій та інститутів громадянського суспільства» 23 лютого, повідомило посольство України в Грузії у Facebook.

«Підтверджено загальну готовність України і Грузії до поглиблення взаємодії з протидії російській агресії як на урядовому і парламентському рівнях, так і на майданчиках міжнародних і регіональних організацій», – йдеться в повідомленні.

Учасники круглого столу засудили незаконну тимчасову окупацію українських і грузинських територій, а також виступили за консолідований міжнародний підхід до продовження політико-дипломатичного й економічного тиску на Росію.

Крім цього, учасники обговорили шляхи притягнення Росії до відповідальності, в тому числі шляхом підготовки можливих спільних позовів України і Грузії в міжнародні судові інстанції.

Також під час круглого столу перша заступниця МЗС України Еміне Джапар розповіла про «Кримську платформу».

А глава МЗС України Дмитро Кулеба і його литовський колега Габріелюс Ландсбергіс під час пресконференції в Києві 23 лютого заявили, що Вільнюс і Київ обговорили «Кримську платформу», а також можливість продовження санкцій проти Росії.
 

Ще на цю тему