У суді повідомили, що «поки не можуть» розглянути скаргу Кіркорова на заборону на в'їзд до Литви через Крим

08:41 23.02.2021

Вільнюський окружний адміністративний суд у Литві «поки не може» розглядати скаргу російського артиста Філіпа Кіркорова щодо заборони на в'їзд до країни протягом п'яти років, заявив представник судової інстанції Аудріс Кутрявічюс.

«Заявник разом зі скаргою має представити рішення, яке він заперечує. Його Кіркорову ще не вручили, тому суд, не маючи всіх необхідних документів, не може розпочати розгляд клопотання», – цитує Кутрявічюса ТАСС.

Як уточнюється, юрист Кіркорова Олександр Добровінський розповів, що клопотання з вимогою видати копію рішення про заборону в'їзду Кіркорова до Литви подано в суд Вільнюса. Він заявив, що рішення литовського МЗС ніхто досі не бачив, і Кіркорову його не передавали.

«Така секретність дивує», – додав юрист.

18 січня Міністерство закордонних справ Литви звернулося до міграційної служби з проханням заборонити в'їзд російському виконавцю. Вже наступного дня Кіркорова внесли до списку «небажаних осіб» «за виправдання окупації Криму» і заборонили в'їжджати до Литви протягом п'яти років.

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала дії Литви «репресивним ставленням до артистів».

Філіп Кіркоров регулярно відвідує Крим в обхід українського законодавства, здійснюючи прямі поїздки на півострів із сусідньої Росії.

Востаннє він був помічений в компанії інших російських артистів і глави Криму Сергія Аксенова в жовтні 2020 року, коли на півострові проходив фінал конкурсу «Дитяча Нова хвиля 2020».​

Ще на цю тему