На КПВВ «Каланчак» затримано учасника «Автоканала Севастополя», який сприяв окупації півострова

16:01 19.02.2021

Учаснику «Автоканала Севастополя», який сприяв окупації півострова, прокуратура АРК і міста Севастополя повідомила про підозру. Його затримали на КПВВ «Каланчак». Прокуратура автономії готує клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

«18 лютого 2021 року за процесуального керівництва прокуратури автономії під час перебування на КПВВ «Каланчак», повідомлено про підозру громадянину України, учаснику незаконної організації «Автоканал Севастополя» за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України, у редакції на момент вчинення злочину). Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний починаючи з лютого 2014 року, був активним учасником незаконної організації «Автоканал Севастополя», яка через власні канали зв’язку координувала роботу НЗФ «Самооборони Севастополя» та сприяла окупації Кримського півострову, зокрема, здійснюючи спостереження за штабом Військово-Морських Сил ЗСУ та іншими військовими частинами України в Севастополі», – повідомляє прокуратура АРК.

Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, мова йде про Куцарєва Євгена Вікторовича, 1975 року народження, мешканця окупованого Севастополя.

«Підозрюваний безпосередньо координував діяльність осіб, які несли службу на незаконно створених блок-постах поблизу м. Севастополя, зокрема, щодо здійснення незаконних перевірок документів громадян, обшуків їхніх транспортних засобів, а також затримання проукраїнськи налаштованого населення півострову. Разом з тим, вказаний громадянин спільно з іншими учасниками «автоканалу» під час проведення «загальнокримського референдуму» здійснював спостереження та патрулювання на дільницях, де відбувалось голосування».

«Автоканал Севастополя» – тактична група, яка координувала діяльність незаконних збройних формувань «самооборони» і блокпостів під час окупації Криму і Севастополя Росією.

Ще на цю тему