Аксенов заявив, що Крим отримає «стійке водопостачання без участі України» / Фото

17:20 18.02.2021

Т.з. «глава» окупованого Криму Сергій Аксенов заявив, що півострів отримає «стійке водопостачання без участі влади України».

Так Аксенов відреагував на плани влади зміцнити дамбу на Північно-Кримському каналі, по якому дніпровська вода надходила на півострів до його окупації, пише Центр журналістських розслідувань.

«Стійке водопостачання Криму буде забезпечено без участі України. Водна блокада є актом державного тероризму, спрямованого проти всього населення півострова. І всі, хто винен в організації і виконанні цього теракту, повинні понести заслужене покарання», – заявив Аксенов.

Нагадаєм, 17 лютого постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич в ході зустрічі з начальником управління Північно-Кримського каналу в місті Таврійськ Сергієм Шевченком заявив про необхідність зміцнення дамби, яка не пускає воду на півострів.

«Позиція представництва та Управління каналу однозначна – ніякої води в Крим до деокупації. Є певні питання, що стосуються потреб зміцнення споруд, що не допускають дніпровську воду в тимчасово окупований Крим, а також меліорації південних районів Херсонщини. Обговорили важливі для функціонування каналу питання, зокрема потреба добудови дамби на 107 кілометрі каналу, яка, з одного боку, максимально виключає потрапляння води в тимчасово окупований Крим, а з іншого – дозволить значно поліпшити заходи по меліорації південних районів Херсонщини», – повідомив Кориневич.

Ще на цю тему