Росія розширила санкції проти України

15:21 15.02.2021

Уряд Росії постановою від 11 лютого розширив список українських компаній, проти яких запроваджено економічні санкції.

Постанова опублікована на Офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Росія запровадила санкції проти дев’яти компаній:

ТОВ Донмар;
ТОВ Краншип;
ТОВ Трансшип;
дочірнє підприємство Трансшип Балк;
дочірнє підприємство Трансшип-Сервіс;
ТОВ Максима Метал Сервіс;
ТОВ Солар Стальконструкція;
ПАТ Полтавський автоагрегатний завод;
Kirgan Holding S.A.

Перші п’ять компаній входять в групу компаній Transship Group Андрія Іванова, яка займається обробкою вантажів у Азово-Чорноморському басейні. З цією групою пов’язана і зареєстрована в Панамі компанія Kirgan Holding S.A.

Компанії ТОВ Максима Метал Сервіс та ТОВ Солар Стальконструкція зареєстровані в Дніпрі. Перша — оператор ринку металопрокату. Згідно з держреєстром, кінцеві бенефіціари ТОВ Максима Метал Сервіс — Сергій Куратович і Максим Зима. ТОВ Солар Стальконструкція займається виробництвом систем кріплення для сонячних електростанцій. Її кінцевий бенефіціар — Євген Яременко.

Полтавський автоагрегатний завод виробляє гальмівну апаратуру, призначену для вантажних автомобілів, причепів і напівпричепів, автобусів, тролейбусів і спеціальної автотехніки. У держреєстрі зазначено, що підприємство, що входить до групи КРАЗ Костянтина Жеваго, перебуває в стані ліквідації після оголошення банкрутом.

Всього зараз в списку українських юросіб, проти яких Росія запровадила санкції, 84 компанії. Спочатку в ньому було 68 компаній. Санкції проти них, а також проти 322 фізосіб, серед яких відомі українські політики, чиновники та бізнесмени, були введені російським урядом в листопаді 2018 року.

Введення цих обмежень було відповіддю на українські санкції: в червні 2018 року тодішній президент України Петро Порошенко ввів санкції щодо 14 фізичних осіб і 30 юридичних з Росії. Серед них, зокрема, були юрособи, причетні до діяльності російських спецслужб в кіберпросторі, російські підприємства ВПК, мільярдер Аркадій Ротенберг і члени його сім'ї.

Ще на цю тему