Росія не готова до діалогу: Борреля розчарував візит в Москву

13:00 08.02.2021

Верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що розчарований результатами недавнього візиту до Москви. 

Глава європейської дипломатії констатував, що РФ не готова до конструктивного діалогу, пише ZN.UA.

«Мій візит до Москви показав, що Росія не хоче скористатися можливістю для конструктивнішого діалогу з ЄС. Це сумно, і нам доведеться робити висновки», - написав Боррель в колонці на сайті Європейської служби зовнішньополітичної діяльності, опублікованій 7 лютого.

За підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим Боррель дійшов висновку, що ЄС і РФ «рухаються в різних напрямках». За словами верховного представника ЄС, його діалог уз російським міністром «досягав високого рівня напруженості», коли йшлося про Олексія Навального. Боррель наполягав на негайному звільненні опозиціонера і об'єктивному розслідуванні замаху на нього.

Спільну з Лавровим прес-конференцію в Москві Боррель охарактеризував як «агресивно організовану», нагадавши, що під час неї влада РФ оголосила про висилку з країни трьох європейських дипломатів.

«Російська влада не хотіла використовувати цю можливість для більш конструктивного діалогу з ЄС», - констатував Боррель.

Він пообіцяв обговорити ситуацію з керівниками МЗС держав Євросоюзу та узгодити з ними подальші дії щодо Кремля. Не виключено, що ЄС вдасться до санкцій.

Під час візиту Жозепа Борреля в Москву МЗС РФ оголосило трьох європейських дипломатів персонами нон грата через присутність на акціях на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Ще на цю тему