Сімферопольська «справа Хізб ут-Тахрір»: «Суд» відхилив апеляцію на продовження вироку п'ятьом фігурантам

10:00 08.02.2021

Апеляційний військовий суд Ростова-на-Дону в Росії залишив під арештом п'ятьох фігурантів другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» – Ремзі Бекірова, Шабана Умерова, Ризу Ізетова, Раїма Айвазова, і Фархода Базарова.

Таким чином, вони залишаться під арештом до 16 червня 2021 року. Про це Крим.Реалії повідомили в громадському об'єднанні «Кримська солідарність».

Також повідомляється, що Фарход Базаров протягом минулого тижня перехворів ГРВІ з високою температурою, від якої йому довелося лікуватися підручними засобами. Шабан Умеров пережив напад гострого болю в серці.

«Також Шабан Умеров розповів, що був етапований в автозаку в так званій «склянці». Це відсік в автозаку, розміром 50x70 см, і упродовж всього шляху він утримувався там. Ці умови можна прирівнювати до тортурних катувань», – розповів об'єднанню адвокат Назім Шейхмамбетов.

Співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня 2020 роки провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі представників громадського об'єднання «Кримська солідарність». Всього затримали 24 осіб. Київський райсуд Сімферополя заарештував всіх затриманих.

Підконтрольний Росії «Верховний суд Криму» до 14 січня 2021 року продовжив термін утримання під вартою шістьом фігурантам другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» – громадянському журналісту Ремзі Бекірову, активістам Фарходу Базарову, Шабану Умерову, Джемілю Гафарову, Раїму Айвазову і правозахиснику Ризі Ізетову.

Ще на цю тему