Румунії запропонували вертольоти Black Hawk

09:45 01.02.2021

Польська компанія Polskich Zakładów Lotniczych Sp. z o.o. повідомила про свою участь в конкурсі у Румунії із закупівлі 12 багатоцільових вертольотів.

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на польське видання Zbiam.

Польській авіаційний завод, що входить до складу американської корпорації Lockheed Martin, запропонував вертольоти у версії S-70M.

Це може означати, що ця країна може стати другою європейською державою, яка буде експлуатувати вертольоти сімейства S-70i Black Hawk.

У конкурсі також беруть участь компанії «Leonardo» та «Airbus».

Вердикт оціночної комісії повинен бути оголошений в найближчі тижні.

Нові вертольоти повинні виконувати завдання в інтересах служб громадського порядку – перевезення персоналу та обладнання, для пошуково-рятувальних операцій, медичної евакуації та боротьби з пожежами.

Як повідомив глава польської авіабудівної компанії Януш Закрецкі, пропозиція PZL Sp. z o. o. включає вертольоти версії S-70M.

Вісім вертольотів повинні літати над сушею, інші чотири над морем.

Партнерами румунської програми повинні стати місцеві компанії, в тому числі «Romaero», де планується створити центр сервісного обслуговування.

Дотепер в Європі вертольоти сімейства S-70i Black Hawk експлуатуються тільки в Польщі.

Три вертольоти знаходяться в розпорядженні поліції, інші чотири у Збройних силах Польщі.

Нині компанія веде будівництво вертольотів для Філіппін, яка замовила 16 одиниць для Збройних сил (шість поставлені минулого року).

Крім того, компанія збирає вертольоти для Департаменту лісового господарства штату Каліфорнія.

Не виключено, що S-70M Black Hawk також будуть запропоновані Хорватії. Міністерство внутрішніх справ цієї країни також готує процес закупівлі трьох машин для служб громадського порядку.

Ще на цю тему