Поклонська про воду в Криму: пити не можна, люди хворіють

16:41 28.01.2021

«Депутатка» нелегітимної Держдуми Росії, «експрокурорка» тимчасово окупованого Криму Наталія Поклонська розповіла про стан питної води на півострові.

За її словами, води взагалі немає у кримчан, оскільки вона не очищається. Поклонська зазначила, що зараз пити її не можна, передає OBOZREVATEL.

«Але питання стоїть навіть в елементарному праві людей на господарські потреби – помити дитину, помити посуд, покупатися, змити унітаз (перепрошую за такі подробиці). І цього теж вже немає», – розповіла вона.

Поклонська додала, що воду дають по годинах. До того ж із крана вода біжить іржава, з неприємним запахом.

«Її не можна використовувати в таких цілях, у яких люди звикли використовувати воду з-під крана. Вона небезпечна, люди хворіють на різні шкіряні болячки, інфекційні кишкові розлади», – сказала депутатка.

Крім того, страждає фермерське господарство, поля поливати нічим, води немає.

«Якщо раніше в Північно-Кримському каналі були спеціальні споруди, які воду доставляли до сільськогосподарських полів і прісною водою поливали поля, то зараз такої можливості немає. Все висохло, нічого вирощувати неможливо, фермери страждають, зазнають збитків, земля псується. Одним словом, без води, звичайно, нікуди», – підсумувала Поклонська.

Ще на цю тему